Bøvleklubben: Psykologisk tryghed – Er det bøvlet værd?

Kender du det? At du bliver mødt af en form for ”klasserums-stemning”, når du og dine kollegaer afholder personalemøder, deltager i sparring eller mødes på anden vis? At folk forbliver tavse, og du får fornemmelsen af, at ærligheden ikke helt kommer frem. Det kan måske endda virke som om, at folk ”holder på sig selv”, hvilket gør det vanskeligt for dig at bidrage til skabelsen af et motiverende, involverende og udviklende læringsmiljø.

Som leder kan det være vanskeligt at vide, hvad tavsheden er et udtryk for eller en protest imod. Sikkert er det dog, at det kan være tegn på manglende psykologisk tryghed. En tryghed, som ikke er til stede, fordi erfaringen viser, at man kan slå sig på at sige sin ærlige mening.

Psykologisk tryghed er et buzzword, som har sneget sig ind overalt. Et begreb, som organisationerne skal have øje for, lederne skal kunne skabe, og medarbejderne kan kræve – men hvordan? Hvornår? Og hvorfor?

Det sætter vi spot på til vores første arrangement i Bøvleklubben, hvor vi inviterer til åben dialog og debat. Vi stiller spørgsmålet: ”Psykologisk tryghed – Er det bøvlet værd?” og faciliterer en samtale, hvor både du og vi får muligheden for at tale ind i dét, der bøvler.

Tid:                   Onsdag d. 30. august kl. 15-17.00
Sted:                 MØDESTEDET, Gugvej 158, 9210 Aalborg SØ
Målgruppe:    
Ledere og lederteams

Det er GRATIS at deltage!

Hvad kan du forvente?

Debatten skydes i gang med et oplæg fra denne Bøvleklubs værter, Marlene Andersen og Louise Becker. De præsenterer konceptet og giver en kort indflyvning til, hvad psykologisk tryghed egentlig er. Herefter zoomes der ind på de dilemmaer og paradokser, som begrebet inviterer til. For…

  • Er der grænser for, hvor meget man skal sige til sin leder?
  • Hvordan tager man temperaturen på den psykologiske tryghed?
  • Hvad ødelægger den psykologiske tryghed?
  • Og hvordan får den psykologiske tryghed de bedste kår at leve under?

Arrangementet er inkl. kaffe og lidt sødt til ganen.

Hvad er psykologisk tryghed?

Psykologisk tryghed handler om at kunne ytre sig frit på en måde, hvor der tages hånd om det sagte. Det handler om troen på, at man ikke vil blive straffet eller ydmyget for at sige sin tvivl, fejl, spørgsmål eller idéer højt. I en arbejdskultur præget af psykologisk tryghed, skal vi kunne turde tale om alt det, der er svært. Problemerne skal frem i lyset – for på den måde kan vi gøre noget ved dem og skabe grobund for læring.

Hvad er Bøvleklubben?

I Bøvleklubben vender vi de problemstiller, som bøvler i vores arbejdsliv. Gennem fælles sparring og refleksion debatterer vi dét, der optager os fagligt, gennem en struktureret samtale. Vi stiller spørgsmål og bringer eftertænksomhed og refleksion i højsædet sammen med dig. “Bøvleklubben” er en fiktiv åben klub, som alle er velkomne til at være en del af.

Tilmelding

Skriv til os på frederikke@ncfs.dk for at tilmelde dig. Det er gratis at deltage.

Afbud

Skulle du mod forventning blive forhindret i at deltage? Så kontakt os på ovenstående mail, så din plads kan gives til en anden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *