Bøvleklubben: Den svære samtale

Arbejdslivet er fyldt med svære samtaler. ”Den svære samtale” refererer implicit til en særlig type samtale, ledere har med medarbejdere, fx omkring forandringer, fyringer, tjenstlige samtaler, medarbejderes private problemer mv. Noget af det, som kan gøre samtalerne vanskelige er, at de kan rime på adfærdskorrigering og irettesættelse. Simpelthen fordi medarbejderen skal til at gøre noget anderledes.

Når det skrives frem på den måde, står det klart, hvorfor samtalen kan være vanskelig. Mellem linjerne skal lederen nemlig levere budskabet om, at medarbejderen ikke udfører sit arbejde på tilstrækkelig vis.

På diverse hjemmesider findes der utallige velmenende og givtige råd til, hvordan man kan håndtere den svære samtale – både før, under og efter. Ud fra vores erfaring med ledere, der kommer i individuel supervision hos os, hører vi dog om en kompleksitet, som rådene ikke synes at favne. Man kan derfor spørge:

  • I hvilken udstrækning man kan støtte sig op af rådene?
  • Passer de egentligt godt nok til den aktuelle situation eller kontekst
  • Og er de i tråd med en ledelsesstil, som lederen kan forene sig med?

  • Det svære består dermed ikke kun i selve lederens ”præstation” under den svære samtale, men måske lige så meget i de dilemmaer, som den svære samtale skaber; at samtalerne kommer til at modarbejde den (dialogiske, tillidsbaserede, trygge mv.) kultur, som lederen bestræber sig på at skabe. Og hvordan balancerer man sådan en værdimæssig line?

Det sætter vi spot på til dette arrangement i Bøvleklubben. Vi inviterer til åben dialog og debat, hvor både du og vi får mulighed for at tale ind i dét, der bøvler.

Tid:                   Torsdag d. 25. januar kl. 15-17.00
Sted:                 MØDESTEDET, Gugvej 158, 9210 Aalborg SØ
Værter:            Milo Leig Andersen og Frederikke Egeberg Elkjær
Målgruppe:    
Ledere og lederteams

Det er GRATIS at deltage!

Hvad kan du forvente?

Debatten skydes i gang med et oplæg fra denne Bøvleklubs værter, Milo Leig Andersen og Frederikke Egeberg Elkjær. De præsenterer konceptet og giver en kort indflyvning til, hvad ”Den svære samtale” dækker over. Milo vil tale ind i lederens position som afsender, og Frederikke vil præsentere et teoretisk perspektiv på, hvorfor medarbejdere i mange tilfælde reagerer med modstand, chok og usikkerhed, når de modtager lederens budskab.

Herefter zoomes der ind på de dilemmaer og paradokser, som svære samtaler inviterer til. For…

  • Hvordan formidler man et budskab til medarbejderne, når man kun kan fortælle den halve sandhed
  • Hvordan har jeg mig selv og mine værdier med, når jeg skal levere de vanskelige budskaber?
  • Hvordan tackler jeg den modvind, som jeg kommer til at stå i, når medarbejderne reagerer med modstand

Arrangementet er inkl. kaffe og lidt sødt til ganen.

Hvad er Bøvleklubben?

I Bøvleklubben vender vi de problemstiller, som bøvler i vores arbejdsliv. Gennem fælles sparring og refleksion debatterer vi dét, der optager os fagligt, gennem en struktureret samtale. Vi stiller spørgsmål og bringer eftertænksomhed og refleksion i højsædet sammen med dig. “Bøvleklubben” er en fiktiv åben klub, som alle er velkomne til at være en del af.

Tilmelding

Skriv til os på frederikke@ncfs.dk for at tilmelde dig. Det er gratis at deltage.

Afbud

Skulle du mod forventning blive forhindret i at deltage? Så kontakt os på ovenstående mail, så din plads kan gives til en anden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *