”Vi har så travlt, at vi føler os utilstrækkelige i vores arbejde”, siger medarbejderne. På den anden side er lederne, som ikke forstår, hvorfor travlhedsdiskursen er blevet så dominerende. For ”(…) de har masser af tid til at løse deres arbejdsopgaver”, siger de.

Dominerende fortællinger i organisationer findes der masser af. De kan skabe forbundethed i en solidarisk kultur – men de kan også være vanskelige at udfordre. For udfordrer du den, så udfordrer du fællesskabet på arbejdspladsen.

Så hvad gør du som leder eller lederteam, når du ønsker at skabe grobund for alternative fortællinger i din organisation? Vel og mærke uden at negligere medarbejdernes stemme?

Det debatterer vi denne eftermiddag i Bøvleklubben. Vi inviterer til åben dialog og debat, hvor både du og vi får mulighed for at tale ind i dét, der bøvler.

Tid:                   Torsdag d. 11. april kl. 15-17.00
Sted:                 MØDESTEDET, Gugvej 158, 9210 Aalborg SØ
Værter:            Louise Becker og Frederikke Egeberg Elkjær
Målgruppe:    
Ledere og lederteams

Det er GRATIS at deltage!

Hvad kan du forvente?
Debatten skydes i gang med et oplæg fra denne Bøvleklubs værter, Louise Becker og Frederikke Egeberg Elkjær. De præsenterer konceptet og giver en kort indflyvning til, hvad dominerende fortællinger i organisationer dækker over. Udover stemmen ”Vi har så travlt”, kunne eksempler på dominerende fortællinger lyde således:

  • ”Vi har ikke tillid til ledelsen”
  • ”Det hele flyder”
  • ”Den psykologiske tryghed hos os er høj”

Herefter zoomes der ind på de dilemmaer og paradokser, som dominerende narrativer i organisationer inviterer til. Blandt andet ideen om, at alle dominerende fortællinger skygger for andet, der også er muligt at fortælle om kulturen.

Vi stiller blandt andet spørgsmålene:

  • Hvad er den dominerende fortælling en effekt af, eller et udtryk for?
  • Hvordan undgår ledere at negligere medarbejdernes stemme?
  • Hvad gør vi, når ledere strategisk bruger historiefortælling til at profilere organisationen udadtil – og medarbejderne ikke kan genkende sig selv i den?

Arrangementet er inkl. kaffe og lidt sødt til ganen.

Hvad er Bøvleklubben?

I Bøvleklubben vender vi de problemstiller, som bøvler i vores arbejdsliv. Gennem fælles sparring og refleksion debatterer vi dét, der optager os fagligt, gennem en struktureret samtale. Vi stiller spørgsmål og bringer eftertænksomhed og refleksion i højsædet sammen med dig. “Bøvleklubben” er en uforpligtende åben klub, som alle er velkomne til at være en del af.

Tilmelding

Skriv til os på frederikke@ncfs.dk for at tilmelde dig. Det er gratis at deltage.

Afbud

Skulle du mod forventning blive forhindret i at deltage? Så kontakt os på ovenstående mail, så din plads kan gives til en anden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *