Kursus i Narrativt traumearbejde 2024 – Om at lytte til menneskers livshistorier

På dette kursus får du viden om og træning i at tale med mennesker om traumatiske hændelser ud fra en traumebevidst tilgang til pædagogik og samtale. I stedet for at spørge: ”Hvad er der galt?”, stiller vi spørgsmålet: ”Hvad er der sket?” for at få adgang til den enkeltes levede liv, erfaringer og livshistoriefortælling. Fortællinger om, hvordan livet er gået skævt, men i allerhøjeste grad også om, hvad den enkelte finder betydningsfuldt, drømmer om og måske bestræber sig på i hverdagen.

Traumer kan betragtes som større eller mindre sår på sjælen, som er indtrådt, fordi noget er sket. Noget, som var krænkende eller måske ligefrem bedrev vold mod det, som personen inderligt troede på. Effekten er ofte gentagende og er et liv, som mere eller mindre er styret af trangen til at beskytte sig selv mod yderligere smerte.

Mange udvikler i kølvandet på traumatiske begivenheder selvbeskyttende handlemønstre, som de ikke trives med og ikke kan genkende sig selv i. Handlemønstre, som dukker op i ny og næ, eller fylder for meget i vedkommendes liv. Det kan føre til en form for ensomhed og fornemmelse af at være anderles, fordi de måske heller ikke giver mening for andre. Men bag selvbeskyttelsen lever også håbet om noget andet, noget bedre og mere foretrukken. Et frit liv, hvor den uundgåelige smerte ikke styrer i så udpræget grad, men måske mere fungerer som en baggrundsviden for det, som livet også kan føre til.

En traumebevidst tilgang til pædagogik og samtale
Den Traumebevidste Tilgang (TBT) er udviklet i USA og udspringer blandt andet fra narrativ praksis. Tilgangen er ikke en behandlingsform, men en tænkning, som flere og flere bliver opmærksomme på. Dette kursus koncentrerer sig om narrativ praksis og bevæger sig mellem landskabet, som på den ene side handler om at tage trangen til selvbeskyttelse alvorligt, og på den anden at udfolde det liv, som vedkommende håber på, men måske endnu ikke finder muligt at leve. Denne bevægelse sker i et langsomt, nænsomt og tålmodigt tempo, hvor den enkelte får mulighed for at genforfatte sig selv i lyset af det foretrukne, til trods for det ubærlige. Samtidig får man som medarbejder, pædagog, terapeut eller samtalepartner en bevidsthed om traumets hæmmende symptomer og effekter og kan herudfra finde mulige veje at gå.

 

Tid og dato:

18. april 2024 – kl. 9.00 – 16.00

19. april 2024 – kl. 9.00 – 16.00

29. april 2024 – Opfølgningsdag – kl. 9.00 – 15.00

 

Målgruppe

Kurset henvender sig til ledere, medarbejdere og mennesker, der arbejder med mennesker. Samtaleerfaring eller forudgående kendskab til narrativ teori og praksis er ikke en forudsætning for at deltage i kurset.

 

Kursets undervisere

Frederikke Egeberg Elkjær: Narrativ konsulent, terapeut & underviser

Marlene Andersen: Narrativ konsulent, terapeut & supervisor

 

Parkering

Kommer du i bil, kan du parkere hos Mødestedet på Gugvej 158, 9210 Aalborg SØ, hvor vores virksomhed holder til, eller du kan holde langs de små sidegader i nærheden.

 

Forplejning

Under hver kursusgang vil der blive serveret morgenmad, frokost (sandwich fra Mums deli) og lidt sødt til eftermiddagskaffen. Desuden vil der være kaffe, te og vand frit tilgængeligt hele dagen.

 

Pris

Kurset koster kr. 3750,-

50 % studierabat 

 

Tilmelding

For tilmelding skriv til Frederikke på mail: frederikke@ncfs.dk

 

Afbud

Ved afbud tidligere end 4 uger før kursusstart returneres hele kursusafgiften

Ved afbud tidligere end 2 uger før kursusstart returneres 50% af kursusafgiften

Ved afbud tidligere end 1 uge før kursusstart returneres 25% af kursusafgiften

Ved afbud mindre end 1 uge før kursusstart returneres 0% af kursusafgiften

Afmelding meldes til via mail til frederikke@ncfs.dk   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *